Pogoji poslovanja

Z uporabo spletne strani trgovina.kirn.si potrjujete, da razumete pogoje poslovanja, ki so navedeni v nadaljevanju in se z njimi strinjate.

Podatki o ponudniku storitve

Spletno stran trgovina.kirn.si upravlja podjetje Kirn, d.o.o. Osnovni podatki o podjetju so dostopni na povezavi podatki o podjetju.

Cene

Navedene cene so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Cene veljajo pri nakupu preko spletne strani in se lahko spreminjajo. Velja tista cena, ki je aktualna ob oddaji naročila.

Način plačila

Kupnina se lahko poravna:
– z odkupnino po povzetju,
– z nakazilom na transakcijski račun podjetja Kirn, d.o.o. po poslanem predračunu/ponudbi.

Pošiljanje in stroški dostave

Ponudnik bo blago poslal, takoj ko bo to mogoče. Dostavo opravlja Pošta Slovenije. Naročila, prejeta do 12. ure, se praviloma odpošljejo isti dan. Pri večini artiklov, ki so na zalogi, kupec dobi naročeno v 2–3 delovnih dneh. Za izdelke, ki niso na zalogi, kupce obvestimo o predvidenem času dostave. Cena dostave ne glede na težo in velikost paketa znaša 3,50 €. Pri nakupu nad 50 € je dostava brezplačna. Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije zaračuna kupcu provizijo za prenos denarja v skladu s svojim cenikom. Plačilu provizije Pošti Slovenije se lahko izognete, če kupnino plačate po predračunu.

Postopek naročila

Izberemo artikel, mu določimo morebitno barvo in velikost ter ga dodamo v košarico. Klik na ikono košarice pokaže njeno vsebino. Tukaj lahko artikle brišemo ali jim spreminjamo količino. Pritik na gumb “preračunaj poštnino” nam pokaže stroške pošiljanja. Če smo artikle brisali ali dodajali količine, moramo pritisniti na gumb “posodobi košarico”, da potrdimo novo stanje košarice. Ko izberemo vse želene artikle, pritisnemo “nadaljuj na blagajno → ”. Določimo naslov za dostavo, izberemo način plačila in lahko zaključimo nakup.

Zaključek nakupa

Vnesemo vse potrebne podatke, da bo pošiljka uspešno prispela na izbrani naslov. Priporočamo, da ob tem ustvarite tudi uporabniški račun, ki omogoča pregled nad preteklimi in bodočimi nakupi, urejanje naslovov za dostavo in druge ugodnosti. Nakup je možen tudi brez registracije. S pritiskom na “zaključi nakup” je naročilo oddano. Sledi obvestilo, da je naročilo v obdelavi. V najkrajšem možnem času blago pripravimo in status naročila se spremeni v zaključeno. Zelo redko se zgodi, da ne moremo izpolniti naročila pod ponujenimi pogoji in ga moramo zavrniti.

Sklenitev pogodbe

Pogodba je sklenjena, ko kupec prejme obvestilo, da je naročilo v obdelavi. Naročilo se lahko prekliče dve uri po oddaji z odgovorom na elektronsko pošto. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku in je shranjena na strežniku ponudnika. Kopijo pogodbe dobi kupec v tiskani obliki ob dostavi paketa. Registrirani uporabniki lahko kadarkoli dostopajo do pogodbe preko svojega uporabniškega računa.

Odstop od pogodbe

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe v 15 dneh od naročila. Odstop od pogodbe mora sporočiti ponudniku v pisni obliki. Kupec mora vrniti blago v 30 dneh od dneva, ko je odstopil od pogodbe. Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano in neuporabljeno. Strošek poštnine ob vračilu blaga krije kupec. Kupec blago lahko zamenja ali pa mu ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje 14 dni od vračila blaga. Blaga, vrnjenega proti odkupnini, ne sprejemamo.

Varovanje osebnih podatkov in strinjanje z njihovo obdelavo

Uporabniki se z nakupom v spletni trgovini strinjajo, da podjetje Kirn d.o.o. hrani njihove podatke. Podjetje Kirn d.o.o. se zavezuje, da bo skrbno varovalo osebne podatke uporabnikov, ki so bili zbrani ob naročilu blaga. Osebni podatki se bodo uporabili izključno za potrebe uspešne dostave naročenega blaga in za obveščanje o novostih v spletni trgovini. Podatki na strežnikih ponudnika so ustrezno tehnično zavarovani in zaščiteni z uporabniškim imenom in geslom. Osebni podatki v nobenem primeru in pod nobenim pogojem ne bodo predani tretji osebi.

Pritožbe in spori

Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Za vse informacije, nejasnosti ali reklamacije smo dosegljivi na telefonski številki 041 338 702, ali na trgovina@kirn.si e-naslovu. Evropska platforma za spletno reševanje potrošniških sporov je dosegljiva na povezavi.